Извор:Фото: Н. Параушић, Душан Миленковић/АТА имагес

ДЕЈАНОВА ЖЕНА: Можда нећу бити жива кад ми син крене у школу

Извор: Нпортал

20.10.2024.

19:27

СУПРУГА бившег кошаркаша Дејана Томашевића, Јелена Томашевић годинама се бори са аутоимуном болешћу, а о томе је увек отворено говорила у јавностил.

Наиме, Јелена се бори већ деценију са аутоимуном болешћу, а једном приликом открила је детаље и који су јој били први симптоми болести.

- Приметила сам месец дана након четвртог порођаја да ми отиче један прст, па сутрадан други. Обратили смо се лекарима који су урадили све потребне анализе и открили су да имам лупус. Тада сам и први пут сазнала да постоји обољење под тим именом - рекла је Јелена гостујући у емисији "Ординација".

BloombergAdria.com

"Моје тело је старо 75 година"

Она је потом открила шта се догодило након одласка у Атину, где је Дејан потписао нови уговор са клубом.

- Доктор ми је објаснио да без обзира на то што имам 36 година, моје тело је старо 75. На моју штету су открили и да сам уз лупус добила и једну пратећу болест која се зове реуматоидни артритис - рекла је Јелена и додала да је потом уследио долазак у Београд и лечење.

Јелена признаје да је много пута имала и негативне емоције због болести.

BloombergAdria.com

- Почињем да размишљам шта се дешава, шта ће бити... Расте бес. Зато што можда нећу бити ту на Мањиној свадби. Можда нећу бити жива кад Матија пође у школу, нећу бити са Кићом кад заврши факултет. Просто, само се те негативне енергије лепе, долазе... Само су ми оне привидно ту. А онда када уследи тај плач, тај загрљај, кад осетиш ту љубав онда кажеш себи: "Ма, можеш ти то". Имаш са ким и имаш због кога - открива Јелена у овој исповести која је потресла све у студију.

Иначе, Дејан је потом истакао да је његова супруга све време била веома храбра.

BloombergAdria.com

- Јелена, ако је и имала неке здравствене проблеме, никада се није жалила. Увек сам ја био у центру пажње. По први пут сада она не може да преузме обавезе, јер има температуру, што се дешавало првих шест месеци. Њен највећи квалитет је, што и поред свих тих проблема, није дозвољавала да ми то на неки начин осетимо. После смо сазнали да се трудила да се осами кад јој је баш тешко, да оде и исплаче се, позове сестре и подели ту муку, али се трудила да ми то у кући не приметимо - додао је некадашњи спортиста.

(Блиц)