Извор:Фото: Профимедиа

ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ ДИРЕКТОРА КБЦ У ЗАГРЕБУ: Пао са степеница

Извор: Нпортал

21.10.2024.

13:15

КОЛЕГЕ су покушале реанимацију, али она није успела.

Директор КБЦ Загреб, Анте Ћорушић, наводно је пао са пожарних степеница које се налазе на управној згради.

Индекс преноси да је, према незваничним информацијама, Ћорушић страдао на пожарним степеницама.

Јутарњи лист наводи да се смртоносни пад се догодио између зграде Дерматологије и Обједињеног хитног болничког пријема (ОХБП).

Ћорушић је наводно ударио главом и остао мртав на месту.

Колеге су покушале реанимацију, али она није успела.

Хрватски медији раније су пренели да је директор КЦБ Загреб пао у болнци и погинуо.

Јаке полицијске снаге одмах су дошле на лице места.

У току је увиђај.

Подсетимо, Анте Ћорушић је угледни хрватски гинеколог и професор, а такође је био и директор КБЦ Загреб. Његова каријера се истиче великим доприносом здравственом систему Хрватске, као и активним ангажманом у политичким и етичким питањима везаним за здравство. Осим тога, познат је по дугогодишњем раду у Петровој болници и предавањима на Медицинском факултету у Загребу.

Ћорушић је, поред медицинске каријере, био укључен у политички живот кроз чланство у Хрватској демократској заједници (ХЏ), а био је ангажован и на развијању стратегија за здравствену политику Хрватске. Било је назнака да ће бити и министар здравља.

Познат је по конзервативним ставовима о питањима као што су абортус и медицински потпомогнута оплодња. Противио се абортусу, наводећи да то није медицински третман, већ услуга на захтев, и подржава увођење строжих етичких процедура везаних за прекид трудноће. Такође се противио законима који олакшавају вештачку оплодњу, изједначавајући их са еугеником.

Осим рада у медицини, Ћорушић је био волонтер доктор током рата у Хрватској, пружајући медицинску помоћ у ратним зонама. Током своје каријере, остао је доследан у промовисању рестриктивнијих мера приступа абортусу, залажући се за обавезне консултације за жене које разматрају ову процедуру.

(република)