Извор:Фото: Профимедиа

УЖАС У ИНДОНЕЗИЈИ: Сабљарка убила сурферку

Извор: Нпортал

22.10.2024.

09:44

СУРФЕРКА у Индонезији преминула је пошто ју је наводно пробола сабљарка у петак.

Ђулија Манфрини, 36-годишњакиња из Торина, града на северу Италије, сурфовала је надомак архипелага Ментаваји у провинцији Западна Суматра, наводи се у извештајима.

Двоје сведока су наводно покушали да јој пруже прву помоћ пошто ју је сабљарка пробола у груди, а касније је пребачена у болницу.

„Упркос храбрим покушајима њеног партнера, запослених у локалном хотелу и лекара, Ђулија није могла да се спасе“, објавио је на Инстаграму Џејмс Колстон, који је са преминулом Манфрини водио туристичку агенцију.

„Од челника дистрикта Југозападни Сиберут добили смо информацију да се италијанској држављанки догодио инцидент док је сурфовала“, саопштио је Лахмудин Сирегар, шеф хитних служби на острвима Ментаваји, за новинску агенцију Антара.

„Сабљарка је неочекивано искочила из воде ка Манфрини и убола је право у груди“, додао је.

Мрачна страна сурфовања на великим таласима

  • Аустралијанац оборио рекорд у сурфовању, јахао таласе дуже од 40 сати
  • Потукао се са ајкулом да би спасио супругу
  • Италијанки се догодила „страшна несрећа“, а „верујемо да је умрла радећи оно што је волела, на месту које је волела“, рекао је Колстон, њен колега.

„Ђулија је била душа ове фирме и њен заразну љубав за сурфовањем, снегом и животом ће памтити сви који су је упознали“, додао је.

Вест о њеној смрти „шокирала је“ становнике њеног родног места Венарија Реале, каже градоначелник Фабио Ђуливи.

„Осећамо се немоћно пред трагедијом која ју је однела тако рано“, а сурфовање и отварање агенције за њу је био „двоструки сан“, прича Ђуливи.

Научна истраживања су показала да су напади сабљарки на људе ретки, али да те животиње могу да буду опасне када су испровоциране.