Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/budikraken

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ У БОЛНИЦИ: Мора на хитну операцију

Извор: Нпортал

22.10.2024.

09:56

ЛИДЕР ЛДП-а Чедомир Јовановић огласио се на сторију на друштвеним мрежама из болничке постеље.

- Добро јутро. Хвала за свако слово ваше бриге и дивне подршке. Одустаћемо никад, а ни тада - написао је Јовановић.

Лидер ЛДП је у болници због операције лумбалних пршљенова кичме.

Он се, према писању Информера, налази у Универзитетском клиничком центру Србије, на одељењу ортопедије, а операцију би сутра требало да изврши спинални хирург Славиша Загорац са својим тимом.

BloombergAdria.com

 

У питању је стара повреда која се крајем септембра искомпликовала, а коју Јовановић вуче још од 2013. године, када ју је задобио током експедиције на Каракорум и чувени планински врх К2.

Он је, како наводи Информер, до сада такозваним конзервативним терапијама решавао повремена погоршања и проблеме које је изазивала повреда четвртог и петог пршљена, али се током септембра ситуација искомпликовала у постепено одузимање десне ноге. Након дијагностике и консултације са нашим највећим стручњацима за неурохирургију договорена је хитна операција кичме како се повреда не би погоршала у парализу десне ноге.

С обзиром на то да су у дијагностици консултовани неурохирурзи са клинике у Минхену који су пре две године помогли нашим лекарима у првој операцији те врсте која је изведена у Србији, Јовановићу је понуђен одлазак на операцију у Минхен, али је он ту могућност изричито одбио јер има апсолутно поверење у способност наших стручњака.

(Информер)