Извор:Фото: Профимедиа

СРБИН УБИО ЦИМЕРА У ЗАТВОРУ: Ужас на Малти

Извор: Нпортал

22.10.2024.

17:13

Држављанин Србије Вук Милић (22) оптужен је да је 13. јула у Казнено-поправном заводу Корадино на Малти убио цимера са којим је делио ћелију у притвору, Џесмонда Гета (54)!

Како преносе медији са Малте, Гета је пронађен са тешким повредама главе, у локви крви на поду собе коју је делио са још двојицом притвореника, али је неколико дана касније преминуо у болници. Први резултати истраге показали су да се оклизнуо случајно, пао и ударио главом о под.

Међутим, потпуни обрт после ког је за злочин оптужен Милић, догодио се пошто је српски држављанин који је ћутао, у недељу 20. октобра одлучио да затворском лекару призна убиство цимера.

- Полицијски инспектор Курт Захра изјавио је да је у недељу добио позив од затворске управе, која га је обавестила да је оптужени Вук Милић, српски држављанин, разговарао са лекаром и признао да је умешан у убиство Џесмонда Гета. Инспектор је рекао да је одмах обавестио истражног судију и да је Милића, пре него што је изведен на званично саслушање прегледао психолог и закључио да је он способан за испитивање и кривично гоњење - навели су извори малтешких медија.

Вук Милић, како додају, и на првом саслушању је признао да је он убио цимера, а када је јуче доведен у суд у плавој мајици и шортсцу, држећи руке иза леђа кратко је рекао: "Тренутно живим овде, незапослен сам и нисам крив". Иначе, како медији наводе, у психијатријском делу затворске болници Маунт Кармел, у којој је, како се сумња, убио цимера, био је због крађа.

Његови адвокати, покушали су да оспоре раније дата признања, јер им није присуствовао бранилац, али му је судија одредио притвор.

Убијени Џесмонд Гета, како наводе, био је притворен у ћелији са Милићем због пожара који је намерно изазвао на једној кући у којој је био старији човек и чекао је да буде пуштен уз кауцију, коју му је суд прихватио.

- Био је оптужен за подметање пожара у априлу прошле године на кући у којој је био старији мушкарац. Како се наводило, запалио је улазна врата куће, али се пламен угасио и нико није настрадао - преносе медији и додају да је убијени имао дуг затворски досије. Кауција у висини од 500 евра, била му је одобрена 9. јула.