Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Dok anđeli spavaju, Н. Скендерија, Игор Маринковић

Зашто никада не треба говорити: "Прими моје саучешће"?

Извор: Нпортал

22.10.2024.

18:26

"КАДА изјављујете саучешће не будите плитки..."

На тај начин се изражава много већа емпатија, те да су то заправо праве речи утехе

Отац Предраг Поповић познат је као неко ко често верницима даје савете о вери, љубави и животу у балансу, пружа подршку верницима у свим искушењима и решава моралне дилеме. Једном приликом је коментарисао и зашто приликом смртног случаја не би требало ожалошћенима говорити реченицу "Прими моје саучешће".

- Када изјављујете саучешће не будите плитки, немојте говорити "Прими моје саучешће", па онда "шта је то било, шта се десило". Приђеш човеку и кажеш му "Христос васкрсе". Тако се изјављује саучешће. Запитаће се и овај и рећи, ‘шта ми рече сад овај, зашто "Христос Васкрсе". Али схватиће, те речи ће му се открити кад буде требало, река је отац Предраг.

BloombergAdria.com

Даље је објаснио зашто је овај начин изражавања емпатије правилнији и пригодан у тренуцима тако тужне животне ситуације.

- Питаће вас тај коме тако изјавите саучешће "зашто си ми то рекао" а ти ћеш онда рећи: "Зато што сам ти рекао да ти је отац жив, или мајка, брат, дете, ко ти је већ умро. И ако је Он васкрснуо и они ће васкрснути. Ја сам ти донео најрадоснију вест - да није умро него да је већ у будућности и чека тебе. Да се надаш и свом васрсењу и поновном сусрету са њим", поручио је отац Предраг у обраћању путем видеа на својој Фејсбук страници.