Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Zohar Tattoo TV

Да ли је грех тетовирати Христа, свеце или Острог?

Извор: Нпортал

23.10.2024.

08:43

ТЕОЛОГ Александар Ђурђевић открио је какав је став православне цркве према тетовирању.

О овој теми говорио је у једном од својих видео-снимака на Тиктоку.

- Какав је став православне цркве према тетовирању? Да ли је то грех? У трећој књизи Мојсијевој Господ нам каже: Не ударајте на себе никаквих белега, ја сам Господ". Е сад, у савременом друштву где су тетоваже постале уобичајене, црква се суочава са изазовом балансирања између традиционалних учења и модерних пракси - објашњава Ђурђевић.

Додао је да се тетоважа сматра скрнављењем тела онаквог каквог је Бог створио, али да црква помаже верницима да дођу до духовног испуњења без обзира на физички изглед.

♬ оригинал соунд - Александар Ђурђевић

- Црква се труди да сваком вернику приступи с љубављу и разумевањем. И шта мислите, да ли би Христос одбацио истетовираног човека? Не бих рекао.То наравно не значи да сви сада треба да истетовирамо своја тела, поготово не ликовима Христа, Богородици или неких других светитеља или манастира, на пример манастира Острог. Обичај тетовирања светих симбола по телу припада савременој инстант религиозности. И већ познати закључак ове теме је: Они који се не тетовирају нека не осуђују оне који се тетовирају и обрнуто. Волите се - навео је он.