Извор:Фото: CNN Turk принтскрин, Профимедиа

ТРОЈЕ НАОРУЖАНИХ ЉУДИ? У нападу у Турској учествовала и жена

Извор: Нпортал

23.10.2024.

16:43

Јака пуцњава и експлозије чуле су се у среду поподне из главног објекта турске аерокосмичке индустрије (TAI) у Анкари, а на друштвеним мрежама су се појавила фотографија једног од наводних нападача, пише созцу.цом.тр.

Како преносе турски медији, специјалци су ушли у фабрику, а рањени су евакуисани.

У близини места, где се инцидент догодио, налази се школа. Ученици се и даље држе у школи из безбедносних разлога.

- Терористички напад извршен је на објекте Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) Анкара Кахраманказан - рекао је министар унутрашњих послова Али Јерликаја у саопштењу.

Он је додао да су забележене прве жртве и повређени.

Министар није навео конкретне податке о жртвама, али је обећао да ће јавност обавештавати о дешавањима, позивајући се на званичне изворе информација.

Сведоци су изјавили да је особље упућено у склоништа из безбедносних разлога. На лице места одмах су упућене снаге безбедности, ватрогасци и медицинске екипе.

TAI је кључни играч у турској ваздухопловној индустрији, дизајнира, развија и производи различите ваздушне платформе. Компанија такође производи делове за међународне пројекте, укључујући компоненте за путнички авион Ербас А380 и војни транспортни авион А400М.

Власти још нису идентификовале починиоце нити дале детаље о природи напада.

Према непотврђеним информацијама терористички напад су извеле три особе од којих је једна жена, пренео је CNN Turk.

Поједини медији спекулишу да је експлозију можда изазвао бомбаш самоубица, као и да су нападачи отели неколико запослених, али за сада није могуће да се провере ови наводи.

Telegraf