Извор:Фото: Танјуг/АП

УБИЈЕНА ДВА НАПАДАЧА: У терористичком нападу 14 повређених

Извор: Нпортал

23.10.2024.

17:25

ПРЕМА информацијама турских медија, два нападача су убијена.

У фабрици "ТАИ" на подручју Анкаре дошло је до терористички напада, потврдио је Министар унутрашњих послова Турске Али Јерликаја. Како преноси турски портал "Созцу", из фабрике је одјекнуло неколико експлозија, а до сада су у нападу страдале три особе, док је 14 повређено.

Министар унутрашњих послова саопштио је да су двојица терориста неутралисана, преноси портал Созцу. Како се сазнаје, повређене особе се налазе у тешком стању и хеликоптером су пребачени у болницу. 

"Двојица терориста су неутралисани у терористичком нападу на објекте 'Туркисх Аероспаце Индустриес Инц.' (ТАИ). Нажалост, имамо три страдала лица и 14 повређених у нападу. Нека се Бог смилује нашим жртвама и желим брз опоравак нашим рањеницима. Ово је одвратно. Осуђујем новај ужасан напад", изјавио је Јерликаја.

Терористи држе таоце

Како преносе турски медији, специјалци се налазе на лицу места, а још увек није познат тачан број терориста. 

Према незваничним информацијама, терористи су узели таоце. На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије људи које су терористи наводно узели за таоце. Аутентичност фотографије још увек није потврђена.

Снимци наоружаних нападача

Друштвеним мрежама круже снимци наоружаних нападача. Још увек нема званичних информација колико терориста се налази у фабрици.

Међутим, према речима очевидаца, напад је извршила терористичка група од три особе.

"На улазу је бачена бомба. Избио је сукоб. Таоци се налазе у склоништу у задњем делу фабрике", рекао је један од очевидаца за ТВ Соцзу.