Извор:Фото: Н. Скендерија, Инстаграм принтскрин/where.is.rory

"ОСТАЛА САМ У ШОКУ" Аустралијанка о посети Београду

Извор: Нпортал

24.10.2024.

12:40

БЛОГЕРКА из Мелбурна у Аустралији која прави извештаје са својих путовања, која је током своје европске авантуре сасвим случајно одлучила да направи паузу у Београду, признала је да је то била једна од најбољих одлука на њеном путовању, икада!

Како је Рори објаснила на свом ТикТок профилу, оно што је започело као насумична станица, претворило се у незаборавно искуство, у ком је открила не само чари града и љубазност нашег народа, већ и јединствен ноћни живот који дефинитивно парира најпознатијим светским метрополама.

- Моје непопуларно мишљење о путовањима у Европи је да је Београд један од најбољих градова у Европи. А посетила сам многе градове широм Европе. Ове године сам била на свом другом путовању по Европи и насумично одлучила да направим паузу у Србији јер сам желела да видим какав је Београд. Чула сам да је ноћни живот невероватан. Била сам расположена да упознам људе, да се забавим, и провела сам се најбоље икада. Имала сам осећај као да сам у Берлину. Ако волите Берлин, сигурно ћете обожавати Београд - рекла је она.

Додала је и да град сам по себи има свој шарм и да је подсећа на њен родни Мелбурн.

- Сам град је леп, сликовит, као и већина европских градова. Увече морате отићи у стварно кул део града који се зове Скадарлија. Сви ресторани имају баште на отвореном, има много бендова и све је тако живо. Шетајући се само по калдрми, осећате се фантастично. Има много сјајних кафића, што ме подсећа на културу кафића у Мелбурну, а то је за мене велика похвала с обзиром на то да сам из Мелбурна - објаснила је.

Према њеним речима, ноћни живот је оно што чини Београд посебним и због чега многи туристи долазе у овај град. Мада није остала имуна ни на лепоту и љубазност српског народа.

- Главни разлог због којег људи долазе у Београд је ноћни живот. Девојке су заиста прелепе. Мушкарци су били стварно љубазни и приступачни. Све у свему, атмосфера је одлична. У клубовима имају нешто што се зове сплавови. То је у основи клуб на реци и то је супер. Музика је фантастична. Надам се да сам вас убедила да додате Београд на вашу мини туру. Град је невероватан, ја сам остала у шоку - закључила је Рори.

Испод видеа, многи Срби су јој захвалили на лепим речима, док су странци само потврдили њене утиске, слажући се да Београд заиста има посебну чар.

- Ја сам из Мелбурна и био сам у Београду 5 месеци, управо сам се вратио. Најбољих 5 месеци у мом животу - написао је један коментатор испод видеа.