Извор:Фото: АТА имагес/Д. Миленковић

ТУЧА У ХОТЕЛУ: Суд доноси пресуду Бјели - ударци у главу

Извор: Танјуг

24.10.2024.

16:26

ПРВИ основни суд у Београду сутра би требало да изрекне првостепену пресуду редитељу и глумцу Драгану Бјелогрлићу, оптуженом за насилничко понашање према колеги Предрагу Антонијевићу 23. августа 2021. године нишком хотелу "Амбасадор".

У завршним речима тужилаштво је предложило да суд Бјелогрлића осуди на казну затвора од шест месеци, док је одбрана тражила ослобађајућу пресуду.

Бјелогрлић је у својој одбрани детаљно описао однос њих двојице, тврдећи да га Антонијевић напада годинама, те да је сукоб у Нишу последица тога. 

Истрага је у овом случају спроведена у Нишу, али је након подизања оптужног предлога против Бјелогрлића Основни суд у Нишу затражио да се предмет делегира београдском суду, што је Врховни касациони суд (ВКС) одобрио из разлога процесне целисходности, пошто су и оптужени и оштећени, као и бранилац и сведоци сви из Београда.

BloombergAdria.com

Основно јавно тужилаштво у Нишу поднело је 26. новембра 2021. године суду оптужни предлог против Бјелогрлића јер је 23. августа 2021. године у раним јутарњим часовима више пута по глави ударио редитеља Предрага Антонијевића у нишком хотелу "Амбасадор".

Бјелогрлић је оптужен за кривично дело насилничко понашање.
Он је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичног дела и изразио жаљење.

Оба редитеља нашла су се у Нишу због манифестације 56. филмски сусрети.