Извор:Фото: АТА имагес

ОЛГИ "ОДУЗЕЛИ" ТИТУЛУ: Невиђени лапсуса тениске организације

Извор: Нпрортал

26.10.2024.

09:59

Најбоља српска тенисерка Олга Даниловић сјајно игра у финишу сезоне, па ћемо је у суботу у преподневним часовима гледати у полуфиналу WТА турнира у кинеском Гуангџоу.

 Евентуалном победом над најбољом дублашицом света Катерином Синијаковом Олга би додатно поправила пласман на WТА листи, сам улазак у полуфинале престижног турнира јој је један од највећих успеха у каријери.

Истина, не и највећи - иако је WТА то покушао тако да представи. На званичним профилима WТА појавила се објава која истиче да је Олга Даниловић први пут у каријери стигла до полуфинала неког WТА турнира, што није ни близу истине. Побунили су се навијачи српске тенисерке, па је организатор тениских турнира у женској конкуренцији морао да исправи првобитну верзију - ово је Олгино прво полуфинале WТА турнира који се играју на бетону!

Najveći uspeh u karijeri Olge Danilović je osvojena titula na River kupu u Moskvi sada već davne 2018. godine, dok je 2022. godine igrala finale Lozane i tamo nije uspela da se domogne titule. Ta dva turnira igrana su na šljaci, pa će protiv Sinijakove Srpkinja imati priliku da se domogne prvog finala na tvrdoj podlozi.