Извор:Фото: Профимедиа, ТикТок принтскрин/metalesbajolaarena

С детектором метала по плажи, дошао до невероватног открића

Извор: Нпортал

26.10.2024.

14:16

ПЛАЖА скрива многе тајне, а овакви проналасци на то нас и подсећају.

Један човек направио је невероватно откриће користећи детектор метала на плажи Ибице.

Корисник ТикТока из Шпаније, под надимком @metalesbajolaarena, који има готово 50.000 пратилаца, често дели видеозаписе својих занимљивих проналазака са детектором метала.

Недавно је посетио једну од познатих плажа Ибице и остао изненађен благом које је пронашао током четверосатне потраге. Међу старим новчићима и смећем ископао је седам златних прстенова, укључујући један редак прстен од 19 карата, пише Мирор.

♬ sonido original - Metalesbajolaarena

У опису видеа захвалио се мору на даровима, коментаришући: "Данас сам опет одлучио да прочешљам плажу, на којој сам био много пута, а и даље налазим разне ствари. Као и обично, има доста смећа, понешто олова, старих шпанских новчића, као и евра – али овог пута нашао сам невероватних седам златних прстенова. Три су од девет карата, неколико је од 18 карата, а један од 19 карата, што је за мене први такав проналазак. Четири сата чистог ужитка."

Да појаснимо, карат одређује чистоћу злата – 24 карата представља апсолутну чистоћу. Прстен од 19 карата садржи 79,17% чистог злата, што му даје цену од 65 евра по граму према GoldPrizeZ-у.

Видео је привукао хиљаде прегледа и мноштво коментара. Један пратилац упитао је хоће ли можда вратити пронађени прстен, на шта је одговорио: "Наравно, када бих знао чији је, увек бих га вратио. Но овде је 90 посто ствари изгубљено од стране туриста."