Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/GameofThrones

ТРАЖИЛА ДА ЈЕ ПУСТЕ ДА УМРЕ Глумици велики део мозга не ради

Извор: Нпортал

26.10.2024.

19:11

ГЛУМИЦУ Емилију Кларк публика широм света заволела је као Денерис у хит серији "Игра престола", а она је недавно прославила 38. рођендан.

Емилија Кларк је изградила невероватну каријеру, али иако је млада суочила се са најозбиљним животним проблемима, а како тврди управо ју је улога у хит серијалу "Игра престола" заштитила на исти начин као што су змајеви чували Денерис.

И Срби су били опчињени ватреном Денерис

Године 2017. постала је најплаћенија телевизијска глумица, "наплаћујући" чак милион и по долара по епизоди.

BloombergAdria.com

- У почетку прве сезоне нисам имала појма шта радим. То је био мој трећи пут на сету и одједном су ми тражили да снимам потпуно нага. Било је шокантно и ужасавајуће. Нисам знала шта они желе, нисам знала чак ни шта ја желим - говорила је раније и додала:

- Улога Денерис ми је обележила живот, увек ћу јој бити одана, у то име имам тетоважу моја три змаја на зглобу.

Мождани удар

Њену блиставу каријеру умало је зауставио хеморагијски мождани удар проузрокован пуцањем анеуризме у мозгу, који је доживела 2011. године.

Тада је, како је раније описала, осетила "незамислив" бол у глави, али је на време отишла код доктора, те је успела да се врати на посао само пар недеље после, таман за снимање друге сезоне.

BloombergAdria.com

- Патила сам од стања које се зове афазија, што је последица трауме коју је мој мозак претрпео. Тражила сам од медицинског особља да ме пусте да умрем. Мој посао, цео мој сан о томе какав би мој живот базира се на језику, на комуникацији. Без тога сам била изгубљена - открила је глумица.

Само две године касније, трагедија се поновила и овај пут донела много озбиљније последице. Иако јој је била обећана релативно једноставна операција, Кларк је рекла да је друга била још мучнија од прве.

BloombergAdria.com

- Када су ме пробудили, вриштала сам од бола. Поступак није успео. Имала сам велико крварење и лекари су јасно рекли да су моје шансе да преживим неизвесне ако поново не оперишу - присетила се глумица.

Глумица је после другог можданог удара, 2013, развила афазију и привремени губитак памћења.

- Велики део мог мозга више није у функцији, право је чудо што сам жива, што могу да причам, радим, доктори су у шоку, као и ја. Дефинитивно сам имала среће - изјавила је храбра "џепна Венера", како је често називају у медијима.

(Курир)