Извор:Фото: АТА имаге/А. Ахел/Д. Миленковић

РАДИО ЗА АНУ, ЖАЛ ЗБОГ ТОМЕ Председник Партизана-текстописац

Извор: Нпортал

26.10.2024.

20:05

РАСИМ Љајић отишао је у политичку пензију, а недавно је изабран недавно за председника Привременог органа Фудбалског клуба Партизан.

Више од три деценије активно је учествовао у политичком животу Србије, као лидер Социјалдемократске партије Србије, потпредседник Владе Србије, министар за рад и социјалну политику.

У последње време осврнуо се ка стварима које су изненадиле јавност.

- Имао сам велику трему како ће све да испадне али испало је заиста добро. Цело лето смо писали док нисмо дошли до правих текстова. Раније сам писао песме за Ану Бекуту и остале певаче.

BloombergAdria.com

 

Моји пријатељи су ме замолили да створим ауторске песме за њих када су сазнали да имам талента за то. Некада по месец дана не могу да убодем ни једно слово, а некада за сат времена напишем целу песму.Тешко пишем фикције, више се осврћем на праве догађаје - рекао је Љајић и истакао:

- Сматрам да су моје песме рођене за покојног Тому Здравковића, а он ми је био модел за којег бих волео да сам могао да пишем. 

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, Расим Љајић изабран је недавно за председника Привременог органа Фудбалског клуба Партизан, а Партизан је на првој утакмици по добијању нове управе савладао екипу Чукаричког резултатом 3:1.

Око 20.000 навијача је дошло на утакмицу и успели су да виде тријумф, иако је врло лаго могло да се догоди да до њега не дође, пошто су "брђани" одиграли веома добар меч.

BloombergAdria.com

 

Иначе, Љајић је после недавно одржане седнице Скупштине "црно-белих" није скривао ни планове, ни каква је актуелна ситуација.

- Имали смо седницу. Изабран је нови Привремени орган. Уз мене ће бити Предраг Мијатовић, Данко Лазовић, привредници Војин Лазаревић, Драган Миловановић, Милка Форцан и правник Бобан Станојевић. Имамо велика спортска имена, финансијска. Ову ситуацију треба полако решавати - изјавио је Љајић на конференцији за медије.

- Пред нама је тешка финансијска консолидација клуба, зато су ту бизнисмени, а ту је и адвокат који ће се бавити институционалним проблемима. Хвала посебно Мијатовићу, као и свим осталим члановима који су ту. Разговарао сам са стотину фудбалера, различитих сфера друштвеног и јавног живота, већина је изразила подршку, али сви су говорили "немој мене, ја ћу касније". Зато је ово велика храброст да се велика фудбалска легенда као Мијатовић врати - додао је.

Љајић је рекао да је најреалније да нова Скупштина буде одржана на крају сезоне.

- Да не видимо светлост на крају тунела, не бисмо ни радили све ово. Мораћемо да правимо резове. Нисмо дошли да будемо популарни, него ефикасни. Биће болних и тешких резова. Пречица нема овде, нико није измислио рецепт на који један клуб или компанија стану на ноге без болних резова. Наш план је да буџет са 22 смањимо на 16 милиона евра. Број запослених морамо да смањимо за 20 одсто - додао је Љајић.

Он је поновио да је најважнија финансијска консолидација клуба.

BloombergAdria.com

 

- Највећи приход је онај који остваримо на расходној страни. Неће више држава да помаже, очекује нас нови мониторинг у децембру, опет ћемо на иглене уши да се провучемо. Ми морамо да покажемо да штедимо, да могу да дођем код било кога да кажем да је Партизану потребна помоћ. Очекујемо два милиона евра на трансферима. Плате морају да буду смањене. Нећемо радној заједници или на Телеоптику да смањујемо плате, али хоћемо оне највеће. На бизнис страни желимо да направимо бизнис пул од привредника који воле Партизан, да можемо да подебљамо буџет да држимо главу изнад воде. Да се дочепамо јануарског прелазног рока, да се отарасимо играча који су промашаји, најскупљи је играч који није у саставу или седи на клупи - нагласио је Љајић.

Љајић је поновио да је најреалнија да нова Скупштина Партизана буде одржана на крају сезоне. Он је рекао и да је разговарао са тренером Партизана Савом Милошевићем.

- Разговарао сам са њим, свака промена била би лоша. Екипа је почела да игра, стручни штаб је наследио екипу какву је наследио, са много мањкавости, играчима који не заслужују да играју у Партизану. Саво је рекао да постоји седам играча који не би могли да играју у Суперлиги, а не у Партизану, али и сам каже да није екипа толико лоша, да има талената. Морамо да се дочепамо прелазног рока, немамо други избор, да се до тада што боље пласирамо и сакупимо што више бодова - закључио је Љајић.

(Курир)