Извор:Фото: ATA Images

ВОДИ БИТКУ 17 ГОДИНА: Од чега болује Розга

Извор: Нпортал

27.10.2024.

12:32

ПЕВАЧИЦА Јелена Розга од како је крочила на естраду, привлачила је пажњу свој лепотом и гласом.

Цео регион је обожава, аретко ко зна да се она већ седамнаест година бори са хипертиреозом, тешком аутоимуном болешћу која утиче на њен свакодневни живот.

Овај поремећај, који се јавља када штитна жлезда производи прекомерну количину хормона, изазива низ симптома као што су губитак тежине, убрзан срчани ритам, појачано знојење и анксиозност. Јелена је открила да јој је ова болест дијагностикована пред крај 2006. године, баш у периоду када је започела соло каријеру након напуштања групе "Магазин".

- Пред крај 2006. године осетила сам промене на свом телу. Претерано умарање, губитак тежине и велики проблеми са кожом. То је било баш у периоду када се мој живот мења, када сам отишла из групе "Магазин" и започела соло каријеру. Одлучила сам да испитам промене са медицинске стране, и нажалост, дијагностификована ми је хипертиреоза - испричала је певачица својевремено за "Хелло" и открила да јој свако јутро почиње хормонском терапијом.

Без обзира на болест, Јелена је решила да се посвети здравом начину живота. Свакодневно узима хормонску терапију и труди се да једе храну спремљену на медитерански начин. Део њеног менија је свеже воће и поврће, као и риба, а осим тога воли себе да части једним опуштајућим даном. Труди се да једе у мањим порцијама, што јој помаже да балансира килажу.

Иако држи све под контролом, певачица је на једеном догађају истакла да јој је недавно позлило.

- Нешто ми са штитном жлездом последњих дана није у реду, па сам се бојала како ћу се пробудити. Знам да се пробудим јако натечена, пуно ми значе комплименти. Имам добрих и лоших дана, промењена ми је терапија. Ја нисам особа која паничи, дуго сам на терапији, али када се такве ситуације десе треба се борити. Навикла сам на периоде када се не осећам најбоље - рекла је Розга за Ало.