Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Bokina kuhinja

РЕЦЕПТ ЗА НАЈБОЉУ РИБЉУ ЧОРБУ: Ово је тајна

Извор: Нпортал

01.11.2024.

21:26

ОД РИБЕ ЈЕ најбоље користити главе и месо шарана, али чорба је још лепша ако се помеша више врста, па зато, ако сте у могућности додајте месо тостолобика и смуђа.

Рибља чорба је специјалитет на славској трпези. Њено спремање је за многе права уметност у кувању, а ми вам доносимо рецепт са којим сигурно нећете погрешити.

Рибља чорба важи за специјалитет, али многи греше када је спремају. Овако скувано јело биће нешто најукусније што сте изнели пред госте и укућане. Већина је кува само од главе шарана, али имајте на уму да је много лепша, а и богатија ако убаците месо ове, али других врста риба.

Тајна добре рибље чорбе је да се прави од више врста речне рибе, бар три.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Припрема: 


Загрејте уље па на њему издинстајте ситно исецкан црни лук, ситно исецкану шаргарепе и зелен. Потом смесу ставитие у блендер и направити кашу. Рибу за чорбу попрскајте са пола лимуна, премажите сувим зачином и исецкана три чена белог лука па оставите да одстоји сата пре кувања.

Од рибе је најбоље користити главе и месо шарана, али чорба је још лепша ако се помеша више врста, па зато, ако сте у могућности додајте месо тостолобика и смуђа.

У дубок лонац сипајте кашу од лука, зелени и шаргарепе, додајте воду до 2/3 лонца, убаците  ловоров лист, црни бибер, целер, першун, лимун исечен на комаде, преостала три чена исцецканог белог луког лука, сецкану бабуру и алеву паприку.

Кувајте док не проври. Додајте рибу коју сте претходно очистили и исекли на комаде по жељи, али свакако не превелике и кувајте још  сат времена.

Додајте на крају кувани парадајз и вино. Оставите да поново проври, па пробајте и  по жељи додајте још бибера уколико хоћете да чорба буде љућа и белог вина, како би била киселија.

Ако има потребе досолите по укусу. Кувајте да полако ври још 15 минута и сервирајте. По врху додајте свеже насецкани першун.