Извор:Фото: Н. Скендерија

БУМ ЦЕНА НЕКРЕТНИНА: У овом граду градилишта само ничу

Извор: Нпортал

21.12.2021.

09:27

КРАЉЕВО доживљава прави бум цена некретнина. То се објашњава порастом куповне моћи грађана - град је постао богатији за две велике фабрике, а доста младих је коначно добило стално запослење, тиме су постали кредитно способни.

Цене расту већ годинама, а иницијална каписла за све био је велики прилив становништва 1999. године. Ипак, нагли скок бележи се последње две године, преноси Мондо.

- Цене су порасле у односу на период од пре две године, за неких 20 до 30 посто. Кад у питању купопродаја, ни купци, ни продавци неће погрешити уколико уђу у такав посао, јер некретнине које су купљене пре пет година сада вреде за трећину више, каже за Телевизију Прва агент за некретнине Драгица Лукић.

BloombergAdria.com

Како наводи начелник Одељења за урбанизам града Краљева, Звонко Ковачевић, на годишњем нивоу у просеку се издаје пет-шест грађевинских дозвола за изградњу објеката.

- Њихова просечна површина се креће од две до две и по хиљаде квадрата. И ове године је настављен тај тренд, рекао је он.

Представници грађевинског сектора правдају скок цена квадрата скоком цена грађевинског материјала, али и мањком радне снаге. Наиме, како извештава поменута телевизија, на краљевачким градилиштима у великом броју присутни су радници из Турске.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".