Извор:Фото: Профимедиа

КАФАНСКИ ГУЛАШ: Рецепт за сочан породични ручак

Извор: Нпортал

08.11.2024.

10:56

КАФАНСКИ гулаш је јело које без проблема можете послужити гостима као врхунско јело.

Нема ничег лепшег од уживања у оброку који мирише на домаћу кухињу, а кафански гулаш је управо то – права посластица за све љубитеље сочних јела. Ово јело, са меким месом које се топи у устима и богатим, пикантним сафтом, прави је избор за породични ручак. 

Било да га припремате за викенд окупљање или као свакодневни оброк, овај гулаш ће вас освојити својим незаборавним укусом и мирисом, који подсећа на топле, пријатне тренутке проводећи време са најмилијима. Припремљен са пуно љубави, овај гулаш ће сигурно постати омиљени специјалитет на вашем столу.

Састојци:

  • 1кг. свињског или јунећег меса
  • 500гр. црног лука
  • 1 шаргарепа
  • Лист ловора, неколико зрна бибера
  • 2дл. воде
  • 2дл. белог вина
  • 2дл. или једна чаша гушћег парадајз сока
  • 2-3 папричице или 1-2 паприке
  • 50-100мл. уља
  • Со, суви зачин, бибер, зачинска црвена паприка, једна кашичица брашна.

Припрема: 

У дубљи тигањ или шерпу одмах ставите масноћу, сецкан црни лук, сецкано месо, рендану шаргарепу, зачине, бело вино, воду, парадајз сок, папричице. Све динстајте на лаганој ватри што дуже. Повремено мешајте. Када је јело омекшало, упихтијало се и лепо се крчка, промешајте једну кашику брашна, мало суве зачинске паприке и мало воде и зачините јело. Када још мало прокључа склоните са ватре. Можете да послужите уз пиринач или уз пире кромпир.