Извор:Фото: Профимедиа

УТИЧЕ НА КВАЛИТЕТ: Ову грешку многи праве при кувању чаја

Извор: Нпортал

13.11.2024.

14:47

ПОСТОЈИ једна навика која може учинити ваш чај горчим и мање пријатним за конзумацију.

Многи људи инстинктивно стискају кесицу чаја пре него што је спреман за употребу, али стручњаци кажу да то треба избегавати.

BloombergAdria.com

 

Стискање кесице може проузроковати пуцање и ослобађање танинске киселине која може дати горак укус чају. Уместо тога, препоручује се пажљиво извлачење кесице након 3-5 минута кувања, преноси клиx.ба.

BloombergAdria.com

 

Недавно се појавио тренд кувања чаја у микроталасној пећници, али стручњаци упозоравају да ово може негативно утицати на укус и квалитет чаја, посебно ако се користи хладна вода. Чај воли свежу прокувану воду богату кисеоником.

БОНУС ВИДЕО: