Извор:Фото: Игор Маринковић/Д. Миловановић/Инстаграм принтскрин/тамара

ПРАТЕ ИХ МИЛИОНИ: Ко су најпопуларнији инфлуенсери у Србији

Извор: Нпортал

22.12.2021.

08:46

СА популаризацијом друштвених мрежа у Србији и свету, појавила се категорија - инфлуенсера. Реч је о личноститма које много зарађују захваљујући својим Инстаграм или Јутјуб профилима.

Чини се да је дефинитивно Инстаграм најбоља платформа за ову врсту посла. Да би неко постао инфлуенсер, неопходно је да привуче велики број пратилаца, а минимун је око 10.000. Свакако, инфлуенсер може бити било ко, једино је битно да износећи своје ставове, навике, опредељења привуче пажњу и поверење што већег броја људи.

Данас инфлуенсери нису само јавне личности, које су се доказале у одређеној професији, већ и људи који су изузетно активни на друштвеним мрежама и преносе поруке и савете везане за одређену сферу живота: храна, путовање, лепота, здравље, мода, гејминг, лајфстајл, фитнес, музика, или нека друга категорија. 

BloombergAdria.com

 

Међу најпознатије инфлуенсере свакако спада Бака Прасе, који се недавно сусрео са осудама, због свог оштрог и често увредљивог начина комуникације, после трагичне смрти јутјуберке Кике Ђукић, са којом је пре две године био у жестоком сукобу, и коју је нападао путем својих видео клипова.

Поп звезда Јелена Карлеуша дефинитивно је једна од најистакнутијих инфлуенсерки, која, осим бављења музиком, важи и за утицајну особу што се тиче стила и моде, има огроман број пратилаца на Инстаграму, и износи своја мишљења о бројним темама.

BloombergAdria.com

Међу гејминг инфлуенсере спада Стефан Вуксановић, познатији под надимком Муђа, док се по питању моде и бјути третмана истакла Зораннах.

Неки од најпопуларнијих инфлуенсера у Србији свакако су и Тамара Калинић, Дуња Јованић, Анастасија Ражнатовић, Марија Жежељ, Јана Дачовић, Ана Лазаревић, Сара Јо, Мињина кухињица, Тамара Вуловић, Лаура, Милош ХД, Веселеен, и други.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".