Извор:Фото: Танјуг

УМАЛО ПОГИНУЛА: Аница избегла смрт на снимању чувеног филма

Извор: Нпортал

22.12.2021.

10:03

РЕДИТЕЉ Горан Марковић после 32 године од снимања "Сабирног центра" је открио да је Аница Добра умало погинула на снимању тог култног филма!

 Он прича како је 1989. године прихватио предлог сниматеља Томислава Пинтера како да пред камерама дочарају свет мртвих.

- Пинтер ми каже: "Ако су глумци већ на неком апстрактном месту, они не могу да корачају. Могу или ту да седе или да се некако чудно крећу... Уместо да камеру стављамо на колица и кран, ми ћемо ту да стављамо глумце, а камера ће бити статична" - прича Марковић и додаје да се тада двадесетпетогодишња глумица нашла у проблему;

BloombergAdria.com

 

- Ту се замало десила трагедија јер смо Аницу Добру и Пинтера везали за кран, да она као лети док прича и да се одједном диже. И кран се сруши! Мислили смо да су погинули! Одвели смо их у болницу и срећом, све је било уреду...

Душан Ковачевић, по чијој књизи је написан сценарио за филм, каже да су га одувек привлачиле теме о животу после живота.

BloombergAdria.com

 

- Озбиљно се тиме бавио још у Сабирном центру. Мој први комад "Маратонци" је о смрти - продавци ковчега јесу сама смрт. А то је једина ствар које се свесно или несвесно плашимо. Зашто се човек плаши болести - па, не зато што је болестан, већ зато што може да умре. Смрт је нешто са чиме се сусрећемо већ приликом првог сазнања о животу и свету, још у раној младости. Неко тај страх савлада лакше, неко теже, а опет има оних који буквално цео живот "болују" од страха - каже сценариста.

Главне улоге у филму "Сабирни центар" играју Раде Марковић, Аница Добра, Богдан Диклић, Драган Николић, Оливера Марковић, Данило Бата Стојковић, Александар Берчек, Бранко Плеша и Радмила Живковић.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".