Извор:Фото: В. Данилов

"ДОЖИВОТНО ЋУ ПИТИ ЛЕКОВЕ" Ивана је преживела праву драму

Извор: Нпортал

22.12.2021.

14:42

ДА болест не пита за године доказ је и Ивана Петерс која је 2015. доживела срчани удар.

 Срећа у несрећи била је што у том тренутку певачица није била сама, па су јој људи који су се затекли у близини притекли у помоћ.

Драматична сцена одиграла се у згради РТС-а на Кошутњаку, када је Ивана Петерс након гостовања у једној емисији отишла у шминкерницу. Када се пожалила да јој није добро, колеге су остале присебне и позвале Хитну помоћ, а затим су обавестили њеног супруга Александра да јој је позлило.

У кратком року пребачена је у Клинички центар, а захваљујући муњевитој интервенцији лекара, који су је одмах одвели у операциону салу, где јој је уграђен стент, Ивана Петерс преживела је акутни инфаркт.

Открила је својевремено да има артериосклерозу и да је дуго занемаривала болест.


Признала је да ју је у животу држала помисао на ћерку Сару, свест да је мала и да јој је мајка потребна, па је одлучила да се бори. Срећом, победила је.

‒ До краја живота мораћу да пијем лекове пошто сам сада срчани болесник. Али, није проблем. Ујутру распоредим терапију за тај дан и узимам лекове по плану.

Уместо закључка поручила је:

- Бавите се превентивом. Извадите крв, почните од тога. Ја, рецимо, не мерим притисак јер се тога плашим. Једном су ми у болници измерили и више нико није смео да ми приђе

Лекари би требало да се едукују како да комуницирају са особама које се, као ја, плаше белог мантила. Брините о свом здрављу пре него што наступе озбиљне компликације. Много тога се унапред може спречити.

(Hello)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".