Како се прави слаткиш за којим је полудео свет?
26.11.2024.
16:38
Вирална Дубаи чоколада већ неко време изазива помаму на друштвеним мрежама, а она се прави изненађујуће брзо и лако!
Дубаи чоколада један је од највећих виралних феномена протеклих година када је реч о храни, а последњих месеци је направила прави "бум" на друштвеним мрежама.
Позната још и као чоколадна табла с пистаћима, она је слатка, засићена, врло интензивног укуса, а многи не знају да иза свега стоји Сара Хамуда.Она живи у Дубаију већ девет година, а 2021. године је покренула свој бренд Фиx и представила необичну чоколаду која је ускоро постала популарна на мрежама.
Инфлуенсерка Марија Вехера објавила је на ТикТоку снимак на ком ужива у Дубаи чоколади који је прегледало више од 56 милиона људи, а од тада је много људи показало како једе овај слаткиш или прави сопствену верзију.
Како се прави Дубаи чоколада?
Састојци:
- 2 кашике путера (несланог)
- 230 г кадаифи резанаца
- 120 г млечне чоколаде
- 120 г црне чоколаде
- 1/2 шоље путера од пистаћа
- 1/4 шоље тахинија (сусамове пасте)
Припрема