БРЗА ПОСЛАСТИЦА - Рецепт за посно медено срце
29.11.2024.
17:24
МЕДЕНО срце је традиционални колач који многе домаћице радо праве
Медено срце је једноставан колач који се припрема веома брзо.
Медено срце је традиционални колач који многе домаћице радо праве. Постоји и верзија овог колача са вишњама, као и посна варијанта.
Рецепт за посно медено срце се лако памти јер се главни састојци мере на чаше.
Састојци:
1 чаша (од 2 дл) воде
1 чаша шец́ера
2 чаше брашна
1 кесица цимета
1 кашика какаоа
2 кашичице соде бикарбоне
1/2 кесице прашка за пециво
5+4 кашике уља
200 г чоколаде
10 кашика џема од кајсије
Припрема:
Умутити воду, шец́ер, уље, брашно, прашак за пециво, соду бикарбону, какао, цимет и 5 кашика џема. Рерну загрејати на 200 степени. Половину умуц́ене масе сипати у науљен и брашном посут плех или тепсију и пец́и док се не ухвати танка корица. 100 г чоколаде и 5 кашика џема растопити на тихој ватри. Премазати преко запеченог дела. Затим кашиком додавати полако другу половину умуц́ене масе и вратити у рерну да се пец́е око 25 минута.
Отопити 100 г чоколаде са 4 кашике уља и нанети глазуру на испечен топао колач па оставити да се охлади.
(Информер.рс)