ШПАНСКИ ПОДВАРАК Један састојак даје му нову димензију укуса
07.12.2024.
11:34
НАЈПОЗНАТИЈА јела која се праве од киселог купуса су свакако сарме и подварак.
Свака домаћица која држи до себе бар једном је спремала подварак, али овај шпански рецепт ће вас оставити без даха.
У кисели купус додајте туцану љуту паприку и суве шљиве, а савршена комбинација састојака му даје слатко-кисело-љути укус. Када једном пробате ово чувено јело нећете моћи да се зауставите.
Састојци:
Припрема:
1. Исецкајте црни лук, па пропржите на доста уља. Додајте рибанац који сте опрали и поспите суџук паприком.
2. Затим додајте суве шљиве и ловор, сипајте воду да буде неких 2 цм изнад купуса, па кувајте док се течност не смањи.
3. Пред крај додајте крупније сецкну сланину и крменадле.
4. Покријте алу фолојим и пеците на 180 степени око сат времена, а затим скините фолију и оставите месо да се запече у рерни.