Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/My kitchen Tanja/Профимедиа

ШПАНСКИ ПОДВАРАК Један састојак даје му нову димензију укуса

Извор: Нпортал

07.12.2024.

11:34

НАЈПОЗНАТИЈА јела која се праве од киселог купуса су свакако сарме и подварак.

Свака домаћица која држи до себе бар једном је спремала подварак, али овај шпански рецепт ће вас оставити без даха.

У кисели купус додајте туцану љуту паприку и суве шљиве, а савршена комбинација састојака му даје слатко-кисело-љути укус. Када једном пробате ово чувено јело нећете моћи да се зауставите.

Састојци:

BloombergAdria.com

 

Припрема:

1. Исецкајте црни лук, па пропржите на доста уља. Додајте рибанац који сте опрали и поспите суџук паприком.

2. Затим додајте суве шљиве и ловор, сипајте воду да буде неких 2 цм изнад купуса, па кувајте док се течност не смањи.

3. Пред крај додајте крупније сецкну сланину и крменадле.

4. Покријте алу фолојим и пеците на 180 степени око сат времена, а затим скините фолију и оставите месо да се запече у рерни.