Извор:ФОТО: Printscreen Youtube/ Recepttura

БЕЗ ПРЕЗЛИ: Турске фаширане шницле

Извор: Нпортал

09.12.2024.

16:59

ФАШИРАНЕ шницле су једно од омиљених јела на српском репетоару, а када пробате турске, одушевићете се још више.

Код нас је традиција да се у шницле ставе презле или стари хлебе, али Турци то раде другачије. Њихове шницле су увек сочне и меке. 

Потребно је

BloombergAdria.com

 

Припрема:

Исецакајте црни лук и ставите га у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и добро промешајте. Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама вадите и обликујте лоптице, а затим их пеците на загрејаном уљу.

(Трпеза)