Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuvajmo lako

ПОСНА КРОМПИР ПИТА: Идеална за славу

Извор: Нпортал

14.12.2024.

12:39

ПОСНА кромпир пита је идеална за славу, а може се правити и у мрсној варијанти.

Верујемо да ће ова пита јако брзо нестати  са ваше трпезе, гости ће бити презадовољни. 

Потребно је: 

  • 6 кромпира
  • 4 главице црног лука
  • 1 паковање посних кора за питу
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 3 чена белог лука
  • 2 струка празилука
  • уље, со и бибер, по потреби
  • 240 мл киселе воде

Припрема:

Потребно је да на уљу издинсате црни, бели лук и празилук, које сте претходно исецкали на ситно. После тога кромпир оперите, ољуштите и нарендајте па додајте луку који динсате. Потом додајте зачине, со, бибер и остало по жељи. Добро промешајте и мешајте док кромпир не омекша. Након тога скините са шпорета и оставите да се прохлади, па побиберите.

BloombergAdria.com

 

Помешајте киселу воду са уљем и прашком за пециво. Почните да ређате коре, тако што ћете једну да премажете мешавином воде, уља и прашка, преклопите другом кором, па и њу премажите мешавином уља. Преко тога ставите трећу кору, мало је премажите па ређајте фил по дужој страни.

Питу савијте у ролат. Неколико ролни ћете добити. Попрскајте пите са мало киселе воде и уље и ставите у рерну, коју сте загрејали на 180 степени.  Када пита добије златну боју, потребно је да је извадите из рерне. Можда ћете желети да направите и посну питу са печуркама.

(Трпеза)