Извор:ФОТО: ГРОК вештачка интелигенција твитер

Ово су коктели који освајају свет у 2025.

Извор: Нпортал

02.01.2025.

12:24

ЗА 2025. годину, кључ је у хедонистичком балансу – пића која су естетски импресивна, али која првенствено славе комплексне укусе и искуство уживања.

Савремени коктели су постали права уметничка дела, комбинујући софистициране технике и егзотичне састојке. Ове године, фокус је на аутентичним, персонализованим пићима која спајају традицију и иновацију. Минимализам у презентацији, али сложеност у укусу, доминирају баровима широм света.

Повратак класичних рецептура

Негрони Сбаглиато и Олд Фасхионед доживљавају ренесансу, али уз неочекиване заокрете – замена џина ароматичним ликерима или посебни бурбон уносе нову дубину класичним коктелима.

BloombergAdria.com

 

"Зеро Прооф" револуција

Безалкохолни коктели постали су неизоставни на сваком менију. Креативне комбинације попут лимуна, хибискуса и ђумбира, уз додатак ботаника, нуде сложеност укуса која не заостаје за традиционалним пићима.

BloombergAdria.com

 

Егзотични састојци

Питахаја, yузу и матцха све чешће се користе за освежавајуће и вибрантне коктеле, док ферментисани састојци попут комбухе и кефира дају неочекивану пикантност.

BloombergAdria.com

 

Персонализација&Прича

Најбољи коктели сада долазе уз причу – бармени креирају пића која одражавају личност госта или га воде на путовање кроз специфичну регију света. Посебно су популарни коктели инспирисани сезонским састојцима, локалним традицијама или чак уметничким делима