Извор:Фото: Инстаграм принскрин/drthomasromo

НОС КАО ПОЛНИ ОРГАН: Људи су буљили у мене, деца запиткивала

Извор: Нпортал

26.12.2021.

13:51

КОНРАДО Естрада, грађевински радник и житељ Њујорка, био је принуђен да носи маску за лице и пре пандемије. Овом педесетогодишњаку нос је био толико деформисан да после неког времена више није могао нормално да дише, нити да једе. Да ситуација буде још гора, изгледало је као да има мали пенис на глави.

- Људи су буљили у мене, а деца су испитивала мајке шта ми се догодило - рекао је он.

Међутим, Естради се срећа напокон насмешила захваљујући случајном сусрету са пластичним хирургом, др Томасом Ромом, директором фацијалне пластичне, реконструктивне хирургије у болници Ленокс Хил. Пре пет месеци Естрада је с екипом молера дошао у Ромов дом, а хирург је, тврди, чим га угледао осетио ентузијазам.

- Естрадин случај је био тежак. Нос му је био упаљен. И то би се само погоршавало временом - прокоментарисао је Ромо.

Естрада је, испоставило се, боловао од ринофиме, упалне дерматолошке болести, чији су узроци непознати. Лекари, које је Естрада посећивао шест година, нису могли да му помогну и једино решење је била операција.

- То му је сигурно утицало на живот, односе, посао, самопоуздање - истакао је др Ромо.

- Угледао ме је, загрлио и рекао: "Ја ћу ти помоћи" - рекао је Естрада о Рому, који и иначе ради про боно путем своје фондације која деци с деформитетима лица даје прилику за срећнију будућност.

Естрада је кроз неколико дана оперисан, а након месец дана се вратио на посао.

- Самопоуздана особа је боља и продуктивнија особа - рекао је Ромо, док је Естрада закључио да је Ромо "анђео којег му је сам Бог послао".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".