Извор:Фото: Танјуг/ТАЊА ВАЛИЋ

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: То није једина мука, очекује се и снег

Извор: Нпортал

26.12.2021.

15:16

На северу Бачке и Баната данас и сутра пре подне очекује се киша која ће се понегде ледити при тлу, док је по подне могућа појава снега, уз истовремени престанак падавина са запада, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Дуваће слаб и умерен ветар, у јужним пределима југозападни, у планинским пределима повремено и јак, у осталим крајевима северозападни и западни, који ће крајем дана бити у скретању на западни и југозападни.

На висинама до 1.500 метара очекује се отапање снежног покривача. Најнижа температура од -1 на северозападу, до 8 степени на југоистоку, највиша дневна од 0 на северу до 10 степени на југоистоку.

BloombergAdria.com

У Београду ће бити облачно, повремено са кишом, касније по подне очекује се престанак падавина. Ветар слаб и умерен северозападни и западни, који ће крајем дана бити у скретању на западни и југозападни. Температура без већег колегања, од 1 до 3 степени.

Биометеоролошка ситуација може неповолјно утицати на нервно лабилне особе и срчане болеснике. Малаксалост, смањење радне способности и променлјиво расположење су могуће метеоропатске реакције.

Возачи опрез!

ЈП "Путеви Србије" апелује да учесници у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се очекују ове падавине.

Екипе путара су на терену и спремне су да реагују по потреби.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".