Извор:ФОТО: Танјуг/Википедија

ИГРАО ЗА ЗВЕЗДУ ПОД ЛАЖНИМ ИМЕНОМ: Данас је познати МУФТИЈА

Извор: Нпортал

26.12.2021.

20:29

МУФТИЈА београдски Мустафа Јусуфспахић открио је да је пре више од 30 година наступио за Црвену звезду на једној утакмици, али под лажним именом

Важан део његовог живота представљао је фудбал, којим је почео да се бави од малих ногу.

- Тренирао сам фудбал као клинац. У Београду није било средње теолошке школе, исламске, па сам наставио школовање у Сарајеву. Наставио сам да тренирам у ФК Сарајево. Добро смо напредовали, били смо на крају првенства Југославије за јуниоре у финалу са Звездом - рекао је Мустафа у разговору за "Курир".

Тада је скренуо на себе пажњу црвено-белих.

- Цветковић, тадашњи секретар, рекао је мом оцу Хамдији и мени да, као београдско дете, треба дођем у Звезду и да ме чека дрес.

Потом је објаснио и како је дебитовао за сениорски тим Црвене звезде, али под лажним именом.

- На наредном распусту сам тренирао са Звездом, мислећи да ћу бити са својом генерацијом. Међутим, у свлачионицу улазе Драгиша Бинић, Пикси... - они су заједно у Звезди играли у сезони 1987/88, па је јасно да се та ситуација тада догодила.

- Мислио сам да сам погрешио свлачионицу. Онда су ме повели у Зрењанин на утакмицу против Пролетера, али нисам смео да играм званично за Звезду, јер сам био регистрован у Сарајеву. Тако сам, да бих играо и да би видели какав сам на терену, добио дрес с презименом Јанковић. Изађемо на терен, али један посластичар, који је познавао мог оца и мене, кад ме је видео, почео је да виче "Мустафа, Мустафа". Склонили су ме иако ми је тренер рекао да сам добро играо полувреме - закључио је Јусуфспахић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".