Извор:Фото: Депоситпхотос

ТРИК ЛОПОВА: Ако чујете овај ЗВУК, одмах закључајте ауто

Извор: Нпортал

26.12.2021.

22:15

ЛОПОВИ деведесетих срећом ово нису знали. Сећамо се година "које су појели скакавци" када су се аутомобили отимали на семафорима, али крадљивци возила су данас усавршили ову методу, па кола отимају и одвозе без силе.

Када се при старту аутомобила јаве чудне вибрације и звукови из точка, многи возачи излазе како би видели у чему је проблем. При томе често остављају мотор упаљен, аутомобил незакључан, а контактни кључ у брави, односно на средњој конзоли.

Тада лопови из прикрајка улећу у аутомобил и краду га, или узимају вредне ствари из аутомобила. Овај метод крађе постао је пошаст у Сједињеним Америчким Државама, па се "прелива" и на европски континент, пише Аутопортал.

Од савета, наводе се ова три корака који омогућавају заштиту:

И при најкраћем изласку из аутомобила угасите мотор, аутомобил закочите мењачем и ручном кочницом, понесите кључ и закључајте ауто. Стекните навику да прегледате, са свих страна, аутомобил пре вожње, како бисте проценили има ли оштећења, препрека, да ли је нека гума испумпана и слично. Ако приметите пластичну флашу заглављену између точка и блатобрана, нека вам се упали аларм - на мети сте лопова.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".