Uvek ste puni energije, neprestano glumite, reklo bi se da vam ništa nije teško, neki kažu da sa osmehom sve radite. Šta je razlog tome?

- Nisam ništa naročitno nasmejana, ali sam uvek prisutna mentalno i koncentrisana. Ne bavim se drugim stvarima, ostavljam sve iza sebe i ulazim u uloge potpuno predana poslu. Raduje me svaka proba, predstava, snimanje serija, reklame, sve ono što je moj posao.

Uspevaju li unici da vas nasmeju?

- Oni su mi zaista vratili i osmeh i smeh. Jako se retko smejem, ali očigledno da oni emituju humor koji dopire do mene.

Foto: ATA images

 

Na koji način sada, posle toliko godina blistave karijere i velikih priznanja, birate uloge?

- Prvenstveno ulogu biram po tekstu i ulozi koja mi se nudi. Prvo vidim da li ću moći to da odigram, a bitno mi je ko igra i ko režira. Da li će na tom projektu biti uživanje u radu ili mrcvarenje? Sve su to važne stavke.

Imate li luksuz da poneku ulogu i odbijete?

- U ovim godinama imam tu privilegiju da mogu da odlučujem i da mogu da odbijam uloge, jer materijalni deo u ovom momentu je zanemarljiv. Sve se oslanja na ljubav koju ćeš uneti u taj posao i projekat u kojem ćeš se naći.

Svi smo svesni da su domaći glumci daleko od Holivuda, miliona, aviona i kamiona, ali kako je živeti u Srbiji kao glumica?

- Glumac ne razmišlja o tome. Svi su na svetu glumci isti i na isti način im je stalo do posla, naravno, novac i materijalni momenat je potpuno različit u našoj zemlji i Holivudu. Često pomislim kad gledam svetske projekte kako glumac malo šeta, malo je lep, malo je zabrinut i pomislim u sebi koliko mu je dobar honorar. Sudbina glumca je takva da mora da glumi isključivo na maternjem jeziku, jedino ako je veoma rano otišao i živeo na nekom drugom mestu može da glumi u inostranstvu.

Foto: Dimitrije Goll

 

Po čemu ćete pamtiti godinu koju smo ispratili?

- Godina 2021. je bila, kao i za druge, tako i za mene puna velikih napetosti i neizvesnosti. Mnogo ljudi je izgubilo bitku sa bolešću. Primetno napredovanje velikog nezadovoljstva u društvu, mnogo nepravdi i veliko društveno uznemirenje. Isto se to sve i na mene odnosi, ali je apsurdno da smo u takvom stanju svi glumci i ja, bar ovde u Beogradu, a pretpostavljam da je dosta njih angažovano iz unutrašnjosti, da smo mi do sada snimali nikad više. Dobila sam pozive za razne serije, drame, filmove i druge poslove poput reklama koji su me podjednako radovali i uživala sam u njima, jer je to sve deo moga posla.

Na koji način ćete proslaviti predstojeće praznike?

- Sve vere i svi narodi imaju svoj Božić koji se drugačije zove. Jedan plemeniti praznik sa puno ljubavi okrenut radosti dece koja nam ispunjavaju srca, mi njihova i oni naša.

Koji su to projekti na kojim trenutno radite?

- Ponovo ispočetka radimo predstavu “Život ispočetka“ po romanu Romena Garija, a naša predstava se zove “Gospođa Roza“. Obnavljamo predstavu zato što u istom komadu postoji uloga deteta koju pored moje glavne uloge Roze, igra jedan dečko koji nema ni 14 godina, a zove se Dorjan Diallo. Pre njega je u ovoj predstavi igrao Miloš Klanšček, koji je poznat po ulozi u “Sinđelićima“. On je u međuvremenu postao mladić i ne pripada mu više ta uloga. Predstava će imati premijeru 29. januara u jevrejskom kutlurnom centru “Rex“. To je jedna od mojih najomiljenijih uloga, režirao ju je Stefan Sablić. Pored Dorijana i mene, igraju Mlađa Andrejević, Bojan Dimitrijević..

Foto: ATA images

 

 

Glumica ističe da za nju ne postoji veći kompliment što je omiljena među kolegama.

- Nema većeg komplimenta da si omiljen u svojoj branši. Bitno je da mladim glumcima partner bude neko ko je profesionalac, što podrazumeva disciplinu, zanat, moral, jedan veoma kontrolisani moral. U ovom poslu mora da bude skoro vojnička disciplina na koju je ova profesija zaboravila. Bitna je hijerarhija u tom poslu: reditelj, glumac, upravnik. Gluma je stroga disciplina. Pored toga što sam dobra glumica, izvinite na neskromnosti i prirodnoj skromnosti, ja sam odgovorna i uvek igram u interesu predstave. Držim se mesta glumca, nikada ne zauzimam tuđe mesto poput rediteljskog, u čemu glumci često pogreše i brljaju tamo gde im nije mesto.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".