Tako će se odredbe odluke koje su se do sada odnosile na centar grada, a u kojoj stoji da se ugostiteljski objekti na Vračaru, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, a nalaze se do 50 metara vazdušnom linijom od najbliže stambene zgrade, mogu najranije početi sa radom u 6.00 i zatvarati se do ponoći. Vikendom ovo ograničenje važi do 1.00 posle ponoći. Muziku mogu da emituju najduže do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći.

Kako su naveli stanari Maršala Tolbuhina 11 u inicijativi, rad ugostiteljskih objekata ometa normalan život i ugrožava fizičko i mentalno zdravlje građana koji žive u blizini:

- Ograničenjem samo na teritoriju jedne opštine, Vračar, građani iz svih drugih opština stavljeni su u nepovoljniji položaj bez objektivnog i racionalnog opravdanja. Tako lokali rade tokom čitave noći, a ostali sugrađani koji ne stanuju na Vračaru su diskriminisani - navodi se u inicijativi koju je potpisao upravnik stambene zajednice u Bulevaru maršala Tolbuhina 11 Stevan Popović.

Osim odluke o korigovanju radnog vremena, stanari su tražili i da se uvede zabrana korišćenja roštilja na ćumur u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u blizini stambenih zgrada do 100 metara.

SAMO AKUSTIKA

SHODNO odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, za kafiće i restorane u stambenim zgradama ograničeno je radno vreme do 24 sata, a vikendom do 1.00 posle ponoći. Jedan član ove odluke odnosi se i na Skadarsku ulicu, gde je utvrđeno maksimalno radno vreme svakog dana od 00 do 24 sata, i mogu emitovati samo akustičnu muziku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".