Posna pita sa pečurkam se jednostavno pravi. Veoma je sočna, a ukus neverovatan. Brzo se sprema i idealna je za doručak i laganu večeru. Bogata je vitaminima jer sadrži u sebi prolećne namirnice poput spanaća i praziluka.
Potrebno je:
- gotove tanke kore
- 1 veći praziluk
- 300 g šampinjona
- 100 g spanaća
- 3 čena belog luka
- suvi začin
- biber po želji
- 2 kašike ajvara
- ulje
Način pripreme:
Za početak je potrebno da zagrejete rernu na 200 stepeni. Praziluk iseckajte na sitno, pa ga dinsajte na ulju, zatim dodajte sečene šampinjone. Posle toga dodajte baren i isečen spanać. Kada se sjedini sa pečurkama. dodajte iseckan beli luk i suvi biljni začin. Kore premažite nadevom i uvijte u rolat. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa pospite susamom. Isecite malo rolnice i pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Foto: Printskrin/Jutjub/Lako je kuvati
(Trpeza)