Posna pita sa pečurkam se jednostavno pravi. Veoma je sočna, a ukus neverovatan. Brzo se sprema i idealna je za doručak i laganu večeru. Bogata je vitaminima jer sadrži u sebi prolećne namirnice poput spanaća i praziluka. 

Potrebno je: 

  • gotove tanke kore
  • 1 veći praziluk
  • 300 g šampinjona
  • 100 g spanaća
  • 3 čena belog luka
  • suvi začin
  • biber po želji 
  • 2 kašike ajvara
  • ulje

Način pripreme:

Za početak je potrebno da zagrejete rernu na 200 stepeni. Praziluk iseckajte na sitno, pa ga dinsajte na ulju, zatim dodajte sečene šampinjone. Posle toga dodajte baren i isečen spanać. Kada se sjedini sa pečurkama. dodajte iseckan beli luk i suvi biljni začin. Kore premažite nadevom i uvijte u rolat. Poređajte u pleh obložen pek papirom, pa pospite susamom. Isecite malo rolnice i pecite 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Foto: Printskrin/Jutjub/Lako je kuvati

 

(Trpeza) 

 

BONUS VIDEO: