Mogu se praviti i u slanoj varijanti, a ove slatke sa jabukom i cimetom će vas oduševiti. 

Potrebno je: 

  • 2 jaja
  • 250 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 300 ml gazirane vode
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 3 jabuke
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 kašičice muskatnog oraha
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika šećera

 

Priprema:

Umutite sve sastojke za palačinke i pustite da odstoji 30 minuta. U tiganju otopite puter, šećer, vanilin šećer, cimet i muskatni orah sa dve kašike vode. Dodajte oljuštene i na kockice isečene jabuke i sok od limuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje. Ispecite palačinke i nafilujte smesom od jabuka.

Preporuka:

Preko palačinki možete staviti malo umućene slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanile.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Sašina Kuhinja

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: