Mogu se praviti i u slanoj varijanti, a ove slatke sa jabukom i cimetom će vas oduševiti.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 200 ml mleka
- 300 ml gazirane vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 3 jabuke
- 2 kašike putera
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1/4 kašičice muskatnog oraha
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika šećera
Priprema:
Pročitajte još
Umutite sve sastojke za palačinke i pustite da odstoji 30 minuta. U tiganju otopite puter, šećer, vanilin šećer, cimet i muskatni orah sa dve kašike vode. Dodajte oljuštene i na kockice isečene jabuke i sok od limuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje. Ispecite palačinke i nafilujte smesom od jabuka.
Preporuka:
Preko palačinki možete staviti malo umućene slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanile.
Foto: Printskrin/Jutjub/ Sašina Kuhinja
(Trpeza)