Svima je dobro poznat ukus bakine lenje pite iz kuhinje, a pita spremljena na nov način, osvojiće vaše srce.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 g putera
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 200 g voća po izboru
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Onda umešajte hladan puter sečen na kockice i rukama utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smesu. Zatim dodajte jaje i brzo zamesite testo. Polovinu rasporedite u pleh obložen pek papirom. Preko njega nanesite voće po izboru. Stavite drugu polovinu testa preko voća. Pecite lenju pitu oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju je pospite šećerom u prahu.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)