Komentari se ne stišavaju, a svoje mišljenje iznela je i ruska teniserka Jekaterina Bičkova (36).

Ruskinja ne isključuje mogućnost da donošenjem odluka poput one u Australiji neko želi da penzioniše Novaka

Za početak, sumnjiva joj je priča da su novaku Đokoviću nedostajali neki papiri za ulazak u zemlju, jer je o tome brinuo tim koji je samo za to zadužen.

-Ne verujem da igrač koji ide da osvoji Australijan Open i sa sobom vodi grupu stručnjaka nije pripremio svu potrebnu dokumentaciju pre puta. To je neka vrsta igre. Ne razumem šta se dešava. Nema smisla da meta bude Đoković jer je otputovao tamo sa medicinskim izuzećem, i nije jedini koji je tako ušao u zemlju. Da li mislim da je ova stvar izrežirana? Da! - istakla je Ruskinja.

Ona je uverena da Đoković ne bi ni putovao u Australiju da nije imao validne papire.

- Teško da bi Novak tek tako putovao u Australiju i leteo 20 sati... To se ne radi, ne verujem i da je Đoković antivakser, samo je rekao da svaki čovek treba da ima pravo izbora. Oni tamo nisu dali izbor, sada praktično izbor ne postoji ni u jednoj državi. Možda je hteo da bude simbol te borbe - kaže teniserka koja je četiri godine bila u penziji, ali se prethodne vratila na turnire.

Za kraj izrekla je kontroverzno mišljenje o Novakovom kraju karijere.

- Ukratko, u Australiji se odigrala jedna vrlo opskurna igra. Nema u ovome nikakve simpatije za Novaka, niti negativnosti za Australiju i vladu te zemlje, samo nije jasno šta se tačno dogodilo. Ovakve situacije ne smeju da se dešavaju na ovom nivou. Ovo su zakulisne radnje. I ona situacija sa US Opena kada je diskvalifikovan bila je apsolutno luda i neverovatna. Dakle, ne isključujem mogućnost da njegov status borca za prava obespravljenih i osnivača nove teniske unije, igra ulogu. Nije isključena mogućnost da će pokušati da ga sklone i da ga pošalju u penziju. Ovo nije činjenica, ali je moguće kao opcija. Novak se protivi sistemu i to se obično ne završi dobro, čak i za jake momke poput njega - zaključila je Bičkova.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".