Uz prilog možete dodati pire krompir ili pirinač.
- 4 otkoštena bataka
- 8 šnita pršute
- 100 g suve slanine
- 3 čena belog luka
- 150 g kajmaka
- 200 g kravljeg punomasnog sira
- 100 ml belog vina
- veza peršuna
Priprema:
Meso izlupajte kuhinjskim čekićem, pa dobro začinite. Slaninu sitno iseckajte, pa je propržite. Pomešajte sir, kajmak i seckani peršun.
Batake začinite, pa ih premažite mešavinom sira i kajmaka, pospite slaninicom, pa urolajte. Svaku rolnicu obavijte sa dve šnite pršute i stavite u vatrostalnu činiju. Prekrijte folijom, pa pecite oko pola sata na 220 stepeni, skinite foliju, pa pecite još desetak minuta.
Foto: Printskrin/Jutjub/SOS kuhinja SOS Kuhinja
(Trpeza)