Pored ovog pravila, mnogi prave još jednu grešku koja utiče na svežinu limuna. Ako se čuva u papirnoj kesi, vrlo brzo pojaviće se plesan.
Međutim, profesionalni ugostitelji imaju trik za čuvanje limuna, zahvaljujući kojem mu je produžen rok trajanja, ali i sačuvana svežina i ukus.
Trik je veoma jednostavan – potrebna vam je samo voda
Sigurno ste u lokalima primetili da se limun drži u odgomnim podusama sa vodom. Ne, to nije zbog estetskog ili vizuelnog utiska, već postoji opravdan razlog – pravilno skladištenje ove citrusne voćke.
Limun najduže ostaje svež ako se čuva u svežoj i hladnijoj vodi. Ako čuvate limun na ovaj način kod kuće, potrebno je samo da vodu redovno menjate.
Na ovaj način produžićete rok i narandžama, mandarinama, ali i grejpfrutu.
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".