- Nedavno sam upoznala nekoga za koga mogu reći da je promenio moj pogled na život. Rekla sam joj da bez obzira na to sa koliko poteškoća se suočavamo, uvek treba da imamo razlog za zadovoljstvo - pisala je ona tada na Instagramu, pa dodala:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Divac (@divaccp)

 

- Srećna sam što mogu da kažem da sam ponosna na ožiljke koje imam i srećna sam što ih nosim. Uobličili su me da budem osoba kakva sam danas. Ne bih promenila telo ni za šta, pokazuje mi koliko sam jaka i kroz šta sam prošla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra Divac (@divaccp)

Petra je, podsetimo, pre pet godina povređena prilikom pada sa motora kojim je upravljao njen prijatelj. Tom prilikom prošla je sa manjim povredama, a njena majka Ana je izjavila svojevremeno da je presrećna što su svi živi i zdravi.

 

Petru su Snežana i Vlade usvojili kad je imala samo šest meseci. Često su u javnosti isticali koliko su vezani međusobno, te ne čudi što je Vlade burno reagovao kad je saznao za postupke njegovog prijatelja Niše Saveljića.

Petra je sinoć odlučila da otkrije šta se desilo u restoranu bivšeg košarkaša Dejana Bodiroge i do kakvog je incidenta došlo sa Nišom Saveljićem.

- Glavni razlog mog saopštenja je da dam glas najpre sebi, a i svim devojkama i ženama koje su dozivele ili doživljavaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje koje žene jako dobro razumeju da ostavlja traume za ceo život. U trenutku kada se meni ovo desilo imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila sa roditeljima u tom trenutku gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja - navela je Petra.

- Iako ja nisam odgovarala na njegove poruke, on je nastavio da piše. Toliko je bilo sve traumatično i mučno da sam pomoć zatražila kod psihologa koja me je posavetovala da sačuvam sve poruke jer sigurno mu ovo nije prvi put, i u slučaju da nekome budu trebale kao dokaz na sudu. U ovakvim situacijama većina žena od šoka počinje da se oseća krivim i da razmišljaju i da se ispituju da nisu svojim stavom izazvale takvu reakciju. On je za mene bio autoritet i ja sam njega gledala sa poštovanjem i poverenjem i on je to zloupotrebio. Posle nekoliko seansi sam dobila hrabrost da mogu da kažem svojim roditeljima, jer ne govoreći njima sam htela i na neki način i njih da zaštitim - izjavila je ona za "Kurir" i dodala:

- Posle toga me je zvao i slao govorne poruke u kojima je pokušavo da mi objasni da nisam razumela i insistirao da mu odgovorim na pozive, gde je takođe govorio da će sam sebe da kazni za to što je uradio. Ja mu nisam odgovarala, onda je počeo da zove moju majku i da sličnim sadržajem ubeđuje i nju da nisam dobro razumela. Kad je ovo izašlo u javnost ja i moja porodica smo dobili poruke od više devojaka i žena koje su doživele slično iskustvo kao i ja sa njegove strane. Meni je žao zbog njegove dece, jer sve najlepše imam da kažem o njima, gde je njegov sin meni poslao poruku i izvinio i ogradio od ponašanja svog oca u ime sebe, svoje sestre, i njihove majke. Svesna sam da ovo nikada ne bi doslo u javnost da nisam ćerka svog oca. Ali iako mi ne prija sto je izašlo u javnosti, jer mi vraća traume, želim onda da iskoristim da budem glas za sve druge devojke da koliko god je neprijatno one nisu krive, i da obavezno kažu svojim roditeljima i da potraže adekvatnu pomoć. I ako nažalost veći deo društva i dalje ne vidi koje posledice ovo izazivana na žene. Kada sam ga letos srela, u Porto Montenegru, sedeo je i smejao se. I ako sam bila sa svojim deckom osetila sam strah, i veliku neprijatnost. Iako znam da bi moj dečko bio tu da me zaštiti, želela sam da se vratim kući. Pomislila sam kako nije fer da on nema nikakvu posledicu za svoje ponašanje a da je meni ostala trauma za ceo život. Na temu ovoga ovo je moja zadnja izjava i sa ovim želim da sve ovo da ostavim iza sebe.

NJen otac Vlade zbog nje pretukao bivšeg fudbalera i nekadašnjeg prijatelja Nišu Saveljića krajem decembra prošle godine na Vračaru, u restoranu koji je u vlasništvu Dejana Bodiroge. Do okršaja je došlo zbog toga što se ćerka zvezde NBA lige požalila ocu da joj njegov prijatelj šalje poruke preko Instagrama i da joj se nabacuje. Niša je Petri pisao da je porasla, kako je lepa i pitao ju je da se vide. Znajući ga kao prijatelja njenog oca, bila je u šoku. Odmah je sve rekla tati i pokazala mu poruke. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".