Rođen je u Sarajevu 8. novembra kao Milan Subota. Uz njega smo odrastali i bili ukras sveta. Generacije je poveo u svet odraslih uz "Muzički tobogan". Bio je kompozitor, vokalni solista, zabavljač, fotograf i inženjer elektrotehnike.  Neke od njegovih najpoznatijih kompozicija su: "Budi dobar prema njoj", "Čekaj me", "U jednom danu"...

Ipak, deci se najviše posvetio, komponovao je na stotine stihova naših pesnika i ušao u obaveznu dečju literaturu. "Razbole se se lisica", "Deca su ukrs sveta", "Išli smo u Afriku"... samo su neke od pesama koje su nam prirasle za srce još od predškolskih dana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Obavljao je funkcije predsednika Saveza estradnih umetnika Jugoslavijei i Srbije. Bio je u upravnim odborima  Udruženje kompozitor Srbije i Udruženje muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike. Posvetio se i "Zmajevim dečjim igrama" i bio član saveta. 

Napisao je knjigu "Kako smo zabavljali Tita". U Kruševcu je proglašen za počasnog građanina i dobio titulu " Viteza od Čarapanije". Sa mnogo zasluga i postignuća u svojoj dugoj karijeri ipak će Minja Subota ostati vitez našeg detinjstva.