- Većina nas ima prijatelje i porodicu u Rusiji i Ukrajini. Ja ih gledam kao jednu porodicu i zaista verujem da je u pitanju spoljni entitet koji troši ogromne sume novca na propagandu da bi isprovocirao dve zemlje da budu u međusobnom sukobu, rekao je Sigal i dodao:

- Moje molitve su da obe zemlje dođu do pozitivne, mirne rezolucije u kojoj možemo da živimo i napredujemo zajedno u miru.

Rusija je 2018. imenovala glumca za specijalnog izaslanika u oblasti poboljšanja veza sa SAD.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova je tada saopštilo da će Sigalova odgovornost biti da "olakša odnose između Rusije i Sjedinjenih Država u humanitarnoj oblasti, uključujući saradnju u kulturi, umetnosti, javnoj i omladinskoj razmeni".

Kada je Sigal dobio rusko državljanstvo 2017. godine, Ukrajina mu je zabranila ulazak u zemlju, jer su borbe između ruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga eskalirali u istočnoj Ukrajini.

Sigal se o tekućem sukobu oglasio nakon što je voditelj podkasta DŽo Rogan podelio navodni izveštaj CNN-a u kojem se tvrdi da se glumac pridružio ruskim specijalnim snagama stacioniranim u blizini Kijeva.

U ponedeljak, Rogan je objavio printskrin navodnog novinskog izveštaja koji prikazuje Sigala kako nosi uniformu specijalne jedinice sa pištoljem u ruci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

- Obaveštajne agencije širom sveta uočile su američkog glumca Stivena Sigala među ruskim specijalnim snagama smeštenim oko periferije aerodroma Gostomel u blizini Kijeva, a koje su zauzele ruske vazdušno-desantne trupe, navodi se u izveštaju lažnih vesti.

Međutim, voditelj je ubrzo izbrisao post i napisao da je to bila parodija, ali je dodao da "ne bi bilo iznenađujuće ni da je vest istinita".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".