Zoe se ovoga puta prisetila anegdota iz prošlosti sa Konstraktom, a onda potom otkrila zašto je došlo do raspada grupe “Zemlja gruva”.

- Mnogo je bilo dogodovština u vreme kada smo bile zajedno u grupi "Zemlja gruva". Neću nikad zaboraviti kad smo osvanuli u Solnoku u Mađarskoj po povratku iz Austrije. Sve se desilo zato što nam se vagon prestrojio na drugi kolosek. To je bio haos! - rekla je Zoe.

Foto: ATA images

 

 

- Jedva smo se sporazumeli s Mađarima i kupili kartu do Budimpešte, pa smo morale da spavamo kod Minjinog druga na podu. Takođe, nikad neću zaboraviti uzbuđenja pred Beoviziju 2008. i trudnu Konstraktu. To je čitav jedan život, tako slobodno mogu da kažem - kaže Zoe Kida za "Republika.rs" a potom opisuje kako su ona i Konstrakta po karakteru vrlo različite, pa u skladu s tim i prave muziku.

- Konstra i ja smo po karakteru i te kako različite, što se odražava i na našu muziku. Te različitosti su činile muzičko bogatstvo i eklektiku u Zemlji gruva i posebnost koja se, nažalost, tek posle 20 godina prepoznaje. Konstra je za razliku od mene, staložena, odmerena, uvek izbroji do pet, pa izgovori ono što želi. Promišlja, muzici pristupa racionalno - ispričala je Ana.

- Ja se vodim emocijama, mogu da budem nagla, detinjastija sam. Fenomenalno mi je da se za 20 godina, koliko smo međusobno sarađivale, nas dve nikada nismo posvađale. Uvek smo bile jedna drugoj podrška, upućene jedna na drugu, a istovremeno smo bile nezavisne jedinice, svaka s različitom prirodom. Provele smo celu mladost zajedno i uticale mnogo jedna na drugu - kaže Ana i otkriva kada su odlučile da svaka krene svojim putem.

Foto: ATA images

 

 

- Svaka od nas je autor s vrlo specifičnim senzibilitetom i imidžom. Prošlo je mnogo vremena, korona je protresla i nas i scenu, došlo je vreme da započnemo stranice neke nove knjige. To dugujemo sebi. Imamo mnogo iskustva i dovoljno godina da stojimo iza onoga što radimo i budemo nezavisne. To je prirodan sled i tok. Uvek ćemo ostati prijatelji zato što su iza nas predivne stvari koje smo zajedno uradile - rekla je ona.

Kako kaže, Konstrakta je posvećena majka, a i komšije je obožavaju.

- Konstrakta je predivna, posvećena mama, kojoj je porodica na prvom mestu. Znam da je obožavaju komšije i da u svojoj zgradi ima komunu i strava ekipu, inače je i predsednik kućnog saveta. Konstra je vredna, skromna i strpljivo radi na zadacima. Uvek je imala specifičnu vizuru, ukus, osećaj za stvari i vizionar je kada su u pitanju trendovi. Smešno mi je, a negde me i nervira što tek posle 20 godina široka publika upoznaje njen lik i delo. Gde ste, ljudi, bili do sada?! - rekla je Zoe Kida.

Ana je očekivala je da će pobedu na “Pesmi za Evroviziju ’22” odneti Sara Jo, jer je imala najveću pažnju javnosti.

- Iskreno, nisam verovala da iko može da pobedi, osim Sare Jo! Nekako, sve vreme sam doživljavala izbor za Pesmu Evrovizije kao sjajan način da široj publici predstavimo svoj rad, ali nije mi palo na pamet da ovaj scenario može da se desi! - rekla je ona.

Foto: Jutjub printskrin/RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

- Konstraktina pobeda je dokaz da su ljudi počeli da cene originalnost i različitost. Tek nakon polufinala, kad sam videla scenski nastup, pomislila sam: “Ovo bi, ladno, moglo da pobedi!” Univerzum je umešao prste i ovo je Konstrinih pet minuta! Bravo Konstrice, iskidala si! Sad verujem da Konstra može da se vrati kao pobednik i s Evrosonga! - zaključila je Zoe Kida.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".