Koviću je u subotu granična policija BiH prelazu Vardište zabranila ulazak, uz obrazloženje da predstavlja pretnju po bezbednost BiH.


"Ovo uistinu podseća na najcrnje vreme staljinizma, da se neko proganja zbog stava. Profesor Ković ni na koji način ne može da ugrozi bezbednost BiH, posebno što 49 odsto entiteta BiH predstavlja RS, gde ga vide u najpozitivnijem svetlu. Ovo je udar na Srpsku, neko pokušava da demonstrira Banjaluci da može da uspostavlja kineski zid između RS i Srbije. Ne verujem da će to moći da se održi", kazao je Anđelković.

On smatra da je ovo jedna od posledica rata u Ukrajini.

"Mislim da će Banjaluka ozbiljno reagovati, ovo je jedna posledica onoga što se dešava u Ukrajini. Sad je neko u Sarajevu pomislio: "Opet dolazi naših pet minuta", ali ne verujem da će to dati tu vrstu rezultata, jer Zapad ne želi da otvara novi front, posebno ne u svom dvorištu. Ovo je više provokacija", dodao je on.

Anđelković navodi da se "rusofobija" u regionu se projektuje i na Srbiju.

"Svi su se osokolili sada. Ta rusofobija se sada projektuje i na nas. Mnogi u regionu pokušavaju da nas stigmatizuju. Navikli smo mi na to, Rusija neće pokleknuti, naći će način da zaštiti svoje interese, a i Srbija će naći način da zaštiti ono do čega nam je stalo", zaključio je Anđelković.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".