Vučić je, na TV Prva, kazao da je slušao razne besmislene komentare o Bajdenu koji nemaju nikakvog smisla, ali napominje da izjava predsednika SAD govori da situacija oko Ukrajine ide ide u pravcu novih sukoba.


"Izjava koju je dao Bajden juče da treba da se pripremimo na dugotrajnu borbu, dugotrajni rat, je ono što me izuzetno zabrinulo i čega se plašimo“, objasnio je on.

Vučić je kazao da se ne radi samo o jednom delu vojničkog sukoba u Ukrajini, jer taj deo može biti okončan, ali se postavlja pitanje šta onda.

„Juče je izbio ponovo sukob u Nagorno-Karabahu u koji su upleteni, ne samo Jermenija i Azerbejdžan već i Rusija. Sada čekajte još jednu tačku bilo gde u svetu pa ne možete više govoriti o regionalnim, kontinentalnim, već svetskim sukobima“, dodao je on.

Pored toga, Vučić se osvrnuo i na cene nafte i gasa.

„Pošto je vikend nema novosti oko cena. Nafta je ostala na 127,7 dolaza po barelu, što je strahoviti vosoko, a neki predviđaju da će ići na 200 dolara. To je katastrofa, i kataklizma za svet. Cena gasa je na 1.134 evra. To je nepodnošljivo“, istaka je on.

Vučić je kazao da je interesantno da Grčka, Španija i Italija ograničavaju prodaju suncekretovog ulja, brašna, a neki, dodaje, kažu da i Nemačka, iako još nema dokaza.

Preneo je da je ukrajinski ministar poljoprivrede rekao da imaju velike probleme sa izvozom žita.

„Nekada je Ukrajina mogla da izvozi 4 do 5 miliona tona žita na mesečnom nivou, a sada svega par hiljada tona. To unosi haos jer je Ukrajina zemlja sa ogromnim poljoprivrednim potencijalom. Rusija je obustavila izvoz, a Ukrajina ga je drastično smanjila zbog situacija. Odakle žito, odakle hleb?“, upitao je on

Vučić je kazao da Srbija radi sve što može i ukazao da je po prvi put bio suočen sa pretnjama nekih iz regiona, koji su, kako je dodao, rekli da mora da obrati pažnju jer će, ako Srbija neće da izveze žito, kupiti neke proizvode od druge zemlje, a onda navedu neku državu koja kupuje od nas.
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".