Karlosu Šakalu, levičarskom teroristi koji je izvodio napade širom sveta 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, danas je izrečena kazna doživotnog zatvora za napad na prodavnicu u Parizu 1974. godine, saopštilo je parisko tužilaštvo.

Karlos je proglašen krivim 2017. godine za napad granatom izveden 1974. godine na prodavnicu na pariskim Šanzelizeu, u kome su poginule dve, a povređeno 36 osoba, preneo je Rojters.

Pored toga je Karlos organizovao napad na sednicu OPEK-a 21. decembra 1974 (Organizacije zemalja izvoznika nafte) gde su ubijene tri osobe (jedan austrijski policajac, irački poslanik OPEK -a i član libijske delegacije), a preko 60 osoba su držali kao taoce.

U Karlosovom timu bilo je 6 osoba uključujući Gabriel KoherTidman, koja je pripadala drugoj generaciji RAF-a(Frakcija crvene armije), takođe popularna teroristička grupa osnovana od strane novinarke Ulrike Majnhof i buntovnika Andreasa Badera. 

22. decembra je austrijska vlada omogućila Karlosovim teroristima grupe PFLP (Narodni front za oslobađanje Palestine) avion sa kojim su mogli zajedno sa 42. taoca da pobegnu u Alžir. 

Karlos je iz Alžira prebegao u Libiju a zatim u Aden (grad u Jemenu) kako bi prisustvovao sastanku sa čelnicima PFLP-a i opravdao svoj propust da likvidira dvojicu taoca, iranskog ministra finansija Jamšid Amuzgara i ministra nafte Saudijske Arabije Ahmeda Zaki Jamanija. 

NJegov trener i vođa PFLP-EO-a (Narodni front za oslobođenje Palestine - spoljne operacije) Vadi Hadad proterao je Karlosa zbog toga što nije pucao na taoce kada mu je to bilo naređeno pa je time i propala njegova misija.