Zanimljivo je da je Nikica sasvim slučajno je postala misica. Tadašnju organizaciju Izbora za mis SFRJ preuzeo je jedan uticajni nedeljnik, a glavna urednica nije bila zadovoljna kandidatkinjama koje su se prijavile i sama je počela da traži lepotice među anonimnim devojkama.

Slučajno je naletela na Nikicu koja je još bila učenica dubrovačke Ekonomske škole. Jedva ju je ubedila devojku i njene konzervativne roditelje da se uključi u takmičenje. Marinovićeva je pobedila i postala najlepša Jugoslovenka, a potom je otputovala u London, da se takmiči na svetskom izboru za mis.

 

 

U Londonu su je, kako su tada prenosili mediji, dočekali kao "prelepog vanzemaljca koji je dolepršalo prako gvozdene zavese". Bila je prva mis iz zemalja socijalističkoga bloka.

U Londonu je osvojila drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije. Drugo mesto izazvalo je negodovanje kod javnosti, jer su smatrali da je Nikica trebalo da pobedi.

 

 

Zahvaljujući ovome, nastala je i teorija zavere koja nikada nije dokazana. Pričalo se da je za Indijku bilo presudno to što je bila spremna da, ako pobedi, odmah otputuje u Vijetnam, u posetu američkim vojnicima koji su tamo ratovali protiv komunista, dok se Nikica nije usudila da potpiše tu tačku u ugovoru. Verovatno nikada nećemo saznati da li je ovo istina.

Nakon što se završilo takmičenje, Nikica se preselila u Beograd, gde je otvorila butik. Dobila je i ponudu da zaigra u holivudskom filmu, ali ju je odbila jer je smatrala da za nju nije glumačka karijera.

Zbog neosporne lepote, muškarci su je obožavali, a udavala se dva puta. Prvi put za beogradskog književnika i režisera, Vuka Vuča kojem je rodila sina Đorđa. Razveli su se pesle nepunih pet godina braka, a Nikica se potom zaljubila u čuvenog reditelja Zdravka Šotru.

Brak sa njim trajao je duže od pet godina, rodila mu je sina Marka, ali su se ona i Zdravko razveli 1980. godine.

Nikica se u jednom trenutku potpuno povukla iz javnosti. Prekinula je kontakte čak i sa najbližima, a mnogi su kao razlog navodili depresiju. Godine 2008, nažalost, izvršila je samoubistvo tako što je popila veliku dozu lekova. Nije ostavila ni pismo, ni poruku, a tada je imala 61 godinu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".