A zanimljiva je i greška koju je u intervjuu napravila legenda kanadskog fudbala DŽoš Simpson (38), neposredno posle žreba na kojem su sve selekcije dobile svoje rivale u prvoj, grupnoj fazi takmičenja u Kataru.

- Belgija je favorit, a Kanada će nastojati da pobediti Maroko i Srbiju - rekao je on.

- Koga?! Pa igrate u grupi sa Hrvatskom - rekao je novinar.

- Uh, pogrešio sam, pod utiskom sam žreba, uzbuđen sam... Jako poštujem Hrvatsku, odlična reprezentacija i divna država, puno sam puta bio tamo.

Uzbuđeni sagovornik, inače, igrao je, između ostalog, za Milvol, Kajzerslautern, Jagn Bojs, ali kao igrač nikad nije otišao na SP. Sad je bio deo kanadske delegacije na žrebu, kao predsednik njihovog premijerligaškog kluba Pacifik FK.

Potom je za medije dodao:

- Belgijski selektor Roberto Martinez treba da bude zabrinut, 100 posto. Ko god je pratio Kanadu u kvalifikacijama video je kako je to posebna ekipa. Selektor radi sjajan posao, osvojiti takvu grupu, ispred Meksika i SAD, znači veoma puno.

A selektor o kojem govori je Englez DŽon Herdman (46), koji će u Kataru ispisati istoriju kao prvi trener koji će voditi reprezentaciju i na ženskom i na muškom SP! Vodio je žensku reprezentaciju Novog Zelanda od 2006. do 2011. i odveo je na SP 2007. i 2011., kao i na Olimpijske igre 2008. Potom je, od 2011. do 2018. godine, vodio žensku reprezentaciju Kanade, s kojom je osvojio Panameričke igre 2011. i olimpijske bronze 2012. i 2016. Od 2018. je na čelu muške reprezentacije, koju je, eto, odveo na SP prvi put posle 1986.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".